Najnoviji standardi

Na osnovu opštih akata Instituta, a prema Internim pravilima standardizacije koja se odnose na pripremanje, donošenje i razvoj crnogorskih standarda i srodnih dokumenata, Institut za standardizaciju Crne Gore u cilju informisanja javnosti objavljuje informacije o najnovijim donešenim i objavljenim crnogorskim standardima i srodnim dokumentima. Ovim putem zainteresovane strane mogu dobiti informacije o crnogorskim standardima i srodnim dokumentima koji su nedavno donešeni i uvršteni u bazu podataka i katalog crnogorskih standarda i srodnih dokumenata.

Takođe, prema zahtjevima i preporukama međunarodnih i evropskih organizacija za standardizaciju, Institut za standardizaciju Crne Gore, u cilju informisanja javnosti, objavljuje informacije o najnovijim donešenim međunarodnim i evropskim standardima i srodnim dokumentima. Ovim putem zainteresovane strane mogu dobiti informacije o aktuelnostima u oblasti standardizacije i pratiti razvoj standarda i srodnih dokumenata na međunarodnom i evropskom nivou.

Najnoviji objavljeni ISO standardi
Najnoviji objavljeni IEC standardi
Najnoviji objavljeni CEN standardi
Najnoviji objavljeni CENELEC standardi

Informacija o najnovijim crnogorskim standardima objavljuje se u "Službenom listu CG". Budući da ovi standardi čine sastavni dio baze podataka i kataloga crnogorskih standarda i srodnih dokumenata, mogu se nabaviti u Institutu za standardizaciju Crne Gore.

Lista pratećih dokumenata

Najnoviji objavljeni crnogorski standardi - februar 2017.pdf (0.30MB)