Standardi u pripremi

Na osnovu opštih akata Instituta, a prema internim pravilima standardizacije koja se odnose na pripremanje, donošenje i razvoj crnogorskih standarda i srodnih dokumenata, Institut za standardizaciju Crne Gore u cilju informisanja javnosti objavljuje crnogorske standarde i srodne dokumente koji se nalaze u pripremi.

Pripremna faza razvoja standarda odnosi se na pripremu i izradu nacrta crnogorskih standarda koja se odvija unutar rada stručnih tijela Instituta. Kao rezultat ove faze razvoja nastaju nacrti crnogorskih standarda koji se dalje prosljeđuju na javnu raspravu kako bi javnost mogla dati svoj komentar na pripremljene nacrte standarda.

Informacije o standarima u pripremi su značajne jer zainteresovanim stranama pružaju uvid u aktivnosti vezane za rad unutar stručnih tijela Instituta i daju naznaku o standardima koji će se uskoro naći na javnoj raspravi radi davanja komentara od strane onih zainteresovanih strana koje nijesu direktno učestvovale u izradi nacrta.

Lista pratećih dokumenata

Standardi u pripremi.xls (0.13MB)

oot_logo.gif" width="84" height="44" style="float:left; padding-right:5px;"/>Mapa Sajta | Linkovi | Kontakt | Vrh stranice |
Autorska prava © Institut za standardizaciju Crne Gore 2008. Sva prava pridržana! Dizajn i razvoj sajta: DAA Montenegro, 2008.