Nazad

Ovdje možete pretražiti standarde i srodne dokumente, za pomoć pri pretrazi kliknite na karticu Pomoć.


MEST EN 12355:2011

Referentna oznaka: MEST EN 12355:2011
Naslov: Mašine za prehrambenu industriju - Mašine za odvajanje i guljenje kože i uklanjanje opne - Bezbjednosni i higijenski zahtjevi
Naslov: (eng.) Food processing machinery - Derinding-, skinning- and membrane removal machines - Safety and hygiene requirements
Abstrakt (eng.): This standard applies to design, manufacturing, installation, transportation, electrical equipment and cleaning of derinding-, skinning-, and membrane removal machines (see Figures 1 to 5). The machines described in this standard are used for derinding-, skinning- and membrane removal of meat and fish by cutting at a blade device. Derinding-, skinning-, and membrane removal machines for domestic purposes and table-top machines are not covered by this standard.
Jezik: engleski
Referentna oznaka originalnog dokumenta: EN 12355:2003+A1:2010
ICS notacija: 67.260
Tehnički komitet: Stručno tijelo za standarde
Datum stupanja na snagu: 21-04-2011
Direktive: 2006/42/EC
Broj strana 54
Cijena: 37€

Pomoć pri pretrazi:

  • Za najbolje rezultate pretrage koristititi kombinacije polja.
  • Polje Referentna oznaka služi za pretragu referentne oznake standarda, cijele ili nekog njenog dijela. Primjeri: MEST EN ISO 9001:2016, MEST EN ISO, MEST EN, 9001, 2016 itd.
  • Pretraga standarda po ICS grupi korišćenjem padajućeg menija ICS grupa ili ukucavanjem oznake u tekstualno polje ICS broj.
  • Dio naslova ili cjelokupni naslov dokumenta je moguće pretražiti ukucavanjem u polje Naziv dokumenta.
  • Moguće je pretražiti više ključnih riječi odvajanjem zarezom ili tačka-zarezom. Svaku od ukucanih ključnih riječi je moguće ukloniti klikom na x.
  • Pretraga standarda po tehničkim komitetima se vrši odabirom tehničkog komiteta iz padajućeg menija.
  • Pretraga direktive se vrši ukucavanjem direktive u tekstualno polje.